Muuton yhteydessä postilaatikkoon kilahtava muuttosiivousohje jää helposti huomioimatta. Se hautautuu muuttolaatikoiden, luopumisen tuskan ja uusien haaveiden alle. Y-säätiön osa, M2-kodit, tunnisti ongelman ja päätti kokeilla, olisiko Formupista apua. Sähköisen palvelun käyttöönoton myötä nykyään jopa 80 prosenttia asukkaista lukee ohjeistuksen ja toimii sen mukaisesti.
Formupia oli helppo lähteä kokeilemaan, kertoo Y-säätiön kiinteistöpäällikkö Matti Peltola. Ohjelman käyttöä pilotoitiin ensin pääkaupunkiseudulla, mutta pian sitä haluttiin hyödyntää jo koko Suomen tasolla. Y-säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja M2-vuokra-asuntoja on noin 11 000. Formupista koituvat säästöt voivat siis potentiaalisesti skaalautua erittäin merkittäviin mittoihin.
Peltola kertoo, että Formupin käyttöönoton jälkeen asuntoja tarkastavat isännöitsijät ovat huomanneet selkeän trendin: Asunnot jätetään aiempaa parempaan kuntoon. Tämä johtuu siitä, että Formupin myötä pois muuttavat asukkaat tietävät, mitä pitää muistaa siivota tai tarkistaa. Esimerkiksi tiskikonetta irti kytkettäessä saattoi tulppa jäädä laittamatta paikalleen, mistä seurasi useita vesivahinkoja vuositasolla. Kun asukas toimii ohjeiden mukaan, yllättäviltä kustannuksilta vältytään. Myös sisään muuttava vuokralainen pääsee nauttimaan siististä ja toimivasta kodista ilman turhia viivästyksiä.
Vaikka Peltola puhuukin nyt suuren toimijan suulla, hän kokee, että Formup voisi sopia hyvin myös pienemmälle yritykselle. Jos yrityksessä on toistuvia raportointiprosesseja ja halu sujuvoittaa niitä, kannattaa Formupia kokeilla. Formupia voikin soveltaa hyvin monenlaiseen toimintaan. Peltola kertoo, kuinka mutkattomasti erilaiset kyselyn muutospyynnöt ovat hoituneet. Kokonaisuudessa tuotteesta on jäänyt erittäin joustava mielikuva. Tämä joustavuus on johtanut siihen, että Y-säätiö aikoo pian käyttää Formupia myös asuntojen vikojen raportointiin.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä roni@formup.fi